BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA



BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA
BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA

Böcek arama, bataryalı ve kablosuz gizli kamera, dinleme cihazı ve araç takip cihazının tespiti için uygulanan faaliyettir. Her sınıftan vatandaşın, kolaylıkla satın alabileceği bu cihazlar, kullanılan kişi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilmektedir. İnternet üzerinden kolaylıkla ulaşılan bu cihazlarla, istenilen ortam takip edilebilmektedir. Hem hukuk, hemde ahlak olarak suç sayılan bu eylemlerin, açığa çıkarılması ve cezalandırılması için böcek tarama yapılmaktadır. Özel dedektiflik bürolarının uyguladığı tespit çalışmalarında, diğer firmalara göre büyük fark bulunmaktadır. Özel dedektiflik büroları, böcek tespiti çalışmalarında; cihazın hangi mağaza veya internet sitesi üzerinden satın alındığını tespit etmektedir. Satışı tedarik eden firma tespit edildikten sonra, cihazı kimin satın aldığının bulma olasılığı artmaktadır.

Gizli Kamera Nasıl Kullanılır?

Gizli kamera kullanmanın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Böcek tarama yapıldığında; gizli kamera ve dinleme cihazları için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Gizli kamera çalışma şekilleri şöyledir; kablosuz, elektrik kaynaklı, harici belleğe kayıt yapan ve GSM tabanlıdır. Kablosuz gizli kameralarda, batarya devreye girmektedir. Kameraların içerisinde bulunan bataryalardan enerji sağlanmakta ve gizli kamera aktif edilmektedir. Bu cihazların pil ömrü; ortalama 12 saat ile 24 saat arasında olmaktadır. Böcek arama yapılmadan, kablosuz cihazların tespiti kesinlikle mümkün değildir. Çünkü kablosuz gizli kameralar; kol saati, araba anahtarlığı, duvar saati, televizyon ve çeşitli elektronik eşya şeklinde olabilmektedir. Bunların insan eliyle tespit edilmesi zor ve tecrübe gerektiren bir olaydır. Bunların tespiti için, profesyonel cihazlar kullanılmalıdır.

Gizli Kameralar Etkisiz Hale Nasıl Getirilir?

Gsm tabanlı çalışan gizli kameralarda, jammer desteği alınabilir. Böcek arama ile gizli kameraların tespit edilmesi sağlanmaktadır. Jammerlar ile gizli kameraların, kısa süreliğine etkisiz hale getirilmesi sağlanmaktadır. Jammer kapatıldığı veya etkisini yitirdiği zaman, gsm tabanlı gizli kameralar çalışmaya devam edecek ve karşı tarafa bilgi aktarımı yapacaktır. Şirket ve toplantılar için genellikle, harici belleğe kayıt yapan gizli kameralar tercih edilmektedir. Böcek tarama uygulandığı zaman, her türlü böcek cihazının tespiti yapılmaktadır. Fakat bu cihazlara göre farklılık göstermektedir. Gsm tabanlı çalışan gizli kameralar, ortam içerisinde keşfedilmesi en kolay cihazlardır. Bunlar çalıştığı sırada, cep telefonları gibi sinyal çıkarmaktadır. Tespit modülleriyle sinyaller tespit edilmekte ve cihazın yeri ortaya çıkmaktadır.

Dinleme Cihazları Kullanım Amaçları Nelerdir?

Böcek tarama çalışmalarında, en zor tespit edilen cihazlar; dinleme cihazları olmaktadır. Dinleme cihazları, ortam içerisinde sesin kaydını almakta veya tanımlı olduğu cihaza iletmektedir. Dinleme cihazının çok sayıda kullanım alanı bulunmaktadır. Dinleme cihazlarını anne ve babalar kullanabileceği gibi, kötü amaçlar taşıyan kişiler de kullanabilmektedir. Bu cihazlar ebeveyn kontrolü için kullanıldığı zaman, çeşitli faydalar sağlanmakta ve avantajları hemen görülmektedir. Fakat kötü amaçla kullanıldığı zaman, telafisi zor zararlar oluşturmaktadır. Bunun önüne geçmek için böcek arama konusunda tecrübeli ve bilgili olan kişilerden destek ve hizmet talep edilmelidir. Konuya ilişkin yapılacak kısa bir çalışmadan sonra, tehlike oluşturan her türlü cihazların bulunması ve bunların çalışmaz duruma getirilmesi sağlanmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock