BÖCEK TARAMA - BÖCEK ARAMA



BÖCEK TARAMA - BÖCEK ARAMA
BÖCEK TARAMA - BÖCEK ARAMA

Böcek tarama, dinleme cihazı ve gizli kamera çeşitliliği ele alındığı zaman, bireyler için oldukça faydalı bir uygulama olmaktadır. Günümüzde birçok kişi, bu tarz takip cihazları kullanmaktadır. Gizli kamera ve dinleme cihazlarının yanı sıra, GPS de yaygın olarak kullanılmaktadır. Motorlu taşıtlar için kullanılan GPS sistemleri, araçların anlık lokasyon bilgisini kaydetmektedir. Bu cihazları firma sahipleri kullanabileceği gibi, kötü amaçlı kişilerde kullanabilmektedir. Kötü amaçlı kullanımların engellenmesi için; böcek arama uygulanması ve habersizce yerleştirilmiş cihazların tespit edilmesi gerekmektedir. Firma araçlarında, bu tarz cihazların kullanılması yasal ve bazı konularda etkilidir. Fakat bunların yasadışı kullanılması, büyük zararlar oluşturabileceği gibi, hukuksal ve ahlaksal olarak da suç teşkil etmekte ve ayıp bir davranış olmaktadır.

Jammer Ne İşe Yaramaktadır?

Jammerlar, gizli kamera veya dinleme cihazı ile takip edildiğini düşünen ve böcek arama için vakit ayıramayan kişilerin tercih ettiği cihazlardır. Devlet adamlarından, iş adamlarına, hatta normal vatandaşlara kadar, jammerlar yaygın olarak kullanılmaktadır. Nasıl takip cihazlarına kolaylıkla ulaşılıyor ise, jammer cihazlarına da aynı kolaylıkla ulaşılmaktadır. İnternet üzerinden veya mağazalardan temin edilen jammerlar ile, gsm tabanlı çalışan cihazlar etkisiz hale getirilmektedir. Böcek tarama uzun vadede işe yaramaktadır, ama jammerlar aynı etkide değillerdir. Cihazların geçici bir süre çalışmasını engellemek ve veri aktarımı yapmasını durdurmak için jammerlar tercih edilebilir. Jammerların çalıştığı alanlarda, cep telefonları da işlevlerini yitirmektedir. Gsm tabanlı çalışan tüm cihazlar, geçici süre etkisiz hale gelmekte ve cihazlar kapatılana kadar öyle kalmaktadır.

Sinyal Kesici Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Böcek tarama uzun süren bir çalışmadır. Bu çalışmaları yaptırmaya vakit ayıramayan kişiler, görüşme yapacakları mekanı değiştirmeli veya sinyal kesici kullanmalıdırlar. Sinyal kesicilerin, bataryaya kayıt yapan cihazlar üzerinde herhangi etki ve tesiri olmamaktadır. Gsm kaynaklı çalışan dinleme cihazı, gizli kamera ve araç takip cihazı; sinyal kesiciler sayesinde etkisiz hale getirilebilir. Cihazlardan temelli kurtulmak isteniyor ise; böcek arama yapılması kaçınılmaz olmaktadır. 1 gün içerisinde tamamlanacak tespit çalışmaları ile, şüphe duyulan mekanda güvenlik önlemi alınmakta ve kaçak dinleme ve izlemeye karşı konulmaktadır. Böceklerden çeşitli korunma yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan en tesirlisi arasında; sinyal kesiciler yer almaktadır. Sinyal kesicilerin uzun vadede etkisi bulunmamaktadır. Bunlar kısa süreliğine çözüm için faydalı olmaktadır.

Manuel Böcek Tespiti Nasıl Yapılır?

Böcek arama ve manuel böcek tespiti, hemen hemen aynı işlemlerden oluşmaktadır. Türkiye’deki en profesyonel böcek tespiti firmaları ile anlaşılsa bile, gerekli alanda manuel çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaları herkes yapabilir. Rutin kontrol şeklinde yapılan bu işlemlerde, böcek cihazları kontrol edilmektedir. Manuel böcek tespiti yapmanın, normal tespit çalışmalarına göre avantajı bulunmaktadır. İnsanlar tarafından genellikle kablosuz cihazlar kullanıldığı için, bu işlemler daha başarılı sonuç vermektedir. Böcek tarama için herhangi bir firma ile anlaşılmadan önce, mekanda ufak çaplı bir tespit çalışması yapılabilir. Koltuk, masa, sandalye altlarına bakılabilir. Dinleme cihazları, genellikle çift taraflı bant ile kullanılmaktadır. Çift taraflı bant ile masa altına yapıştırılmakta ve harici belleğe veya gsm tabanlı olarak çalışmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock