BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA



BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA
BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA

Böcek arama uzmanlık gerektiren bir alan olduğu için, çalışmaların doğru firmalar ve uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Tespit çalışmalarında yapılacak en ufak yanlış, müşterilere olumsuz geri dönüş sağlayacaktır. Bunun için önce araştırma yapılmalıdır. İnternet üzerinden tespit hizmeti veren firma tercih edileceği zaman, daha önceden çalışma yaptırmış müşterilerin yorumlarına ve geri dönüşlerine bakılmalıdır. Böcek tarama adı altında, ne yazık ki çok sayıda işgüzar bulunmaktadır. Bunlar, arama yapıldı olarak gösterebileceği gibi, kendileri bıraktıkları gizli kamera, dinleme cihazları ile de, müşterilerine karşı tehdit ve şantaj saldırıları yapabilmektedirler. Ne yazık ki böyle durumlarla, her geçen gün karşılaşmak daha sıklaşmıştır. Bu durumdan muzdarip olan kişiler, çözümü başka kaynaklardan aramaktadırlar.

Ortam Dinleme Cihazlarının Tesir Alanı Ne Kadardır?

Ortam dinleme cihazları, böcek tarama sonucunda tespit edilmektedir. Bu cihazların tesir alanı; 300m2 ila 600m2 arasında olmaktadır. Boş bir alan içerisinde, kapsamında bulunduğu tüm sesleri algılamaktadır. Türkiye’ye bu cihazlar, Çin menşeli geldiği için, bu etki alanları geçersiz olmaktadır. Avrupa menşeli ortam dinleme cihazları, 1000m2 alan içerisinde bile her sesi algılamaktadır. Tesir alanı etkili ve fazla olan cihazlar, çok daha çabuk tespit edilmektedir. Böcek arama yapıldığında ilk tespit edilen cihazlar, en uzun etki alanına sahip olan ortam dinleme cihazlarıdır. Gizli kameralarda bu durum aynı değildir. Gizli kameralar ortalama 20 mt ila 50 mt arasında görüntü elde etmektedir. Fakat bu görüntü için, hiçte hafife alınacak bir rakam değildir. 

Ortam Dinleme Cihazlarının Boyutları Ne Kadardır?

Ortam dinleme cihazlarının, üretildiği fabrikadan, modellerine göre boyutları değişmektedir. En küçük ortam dinleme cihazları, böcek arama ile en zor tespit edilen cihazlardır. Küçük olması nedeniyle, insanlar tarafından da kolaylıkla fark edilmemektedir. Ancak bunların tesir alanında da düşme söz konusu olmaktadır. Ortam dinleme cihazlarında boyut ufaldıkça, dinleme yapılan alanının metrekaresi azalmaktadır. Böcek tarama da daha zor hale gelmektedir. Fakat tüm bunlara rağmen, yapılan işlemlerde %100 çözüm garantisi verilmektedir. Uzmanlar tarafından, profesyonel şekilde böcek tespiti yapıldıktan sonra, ortamda bulunan her boyutta cihaz tespit edilecektir. Müşterilere bu durumun garantisi, çalışma başlangıcında verilmektedir. Özel dedektif bürolarının verdiği çözüm garantisi neticesinde, dedektiflik bürolarına olan talepler daha sık ve fazla olmaktadır.

Böcek Tespiti İçin Neler Gereklidir?

Böcek arama veya böcek tespiti, ikiside aynı şeydir, fakat halk tarafından bilinen isimleri farklı olabilmektedir. Böcek tespiti için gerekli olan şeyler şunlardır: ortam dinleme cihazı tespit modülü, gizli kamera tespit modülü, yıldız ve düz tornavida olmaktadır. Bu nesneler bir araya getirildikten sonra, profesyonel şekilde tespit yapılabilmektedir. Böcek tespiti için termal kameralarda kullanılmaktadır. Termal kameralar, kesin sonuç ile bitmesi istenilen böcek tarama için, olmazsa olmazdır. Profesyonel firmaların gerçekleştirdikleri aramalarda, 2 adet termal kamera kullanılmaktadır. Termal kamera, ortam içerisinde bulunan sinyal ve frekansları tespit etmektedir. Tespit edilen frekanslardan, cihazların nerede olduğu bulunmakta ve şüpheli durumlar deşifre edilmektedir. Bu işlemlerden sonra, cihazların imha edilme işlemi kalmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock