DEDEKTİFLİK - ÖZEL DEDEKTİFLİK



DEDEKTİFLİK - ÖZEL DEDEKTİFLİK
DEDEKTİFLİK - ÖZEL DEDEKTİFLİK

Dedektiflik, anayasal maddelerin izin verdiği ölçüde ve doğrultuda uygulanan çalışmalardır. Her türlü kabahat ve hukuksal suçların araştırılması ve kovuşturma düzenlenmesi sağlanmaktadır. Suç olaylarının araştırılması, kabahat suçlarının ortaya çıkarılması, çeşitli araştırmalar yapılması için; alanında uzman kadrolar tarafından işlemler yapılmaktadır. Araştırma kapsamında yürütülen faaliyetlerde, doğru ölçüde planlar yapılmakta ve işlemler gerçekleştirilmektedir. Özel dedektiflik yapılan ülkelerde, suç oranlarında yüksek derecede düşme söz konusu olmaktadır. Emniyet güçlerine yan destek olarak yapılan çalışmalar ile, devletler için de oldukça faydalı bir meslektir. Hırsızlık, dolandırıcılık, kayıp kişi gibi nitelikli suçların araştırılmasında önemli pay ve katkıları bulunmaktadır. Tam destekli yapılan her çeşit çalışmanın sonucunda, müşterilerin arzu ettikleri çözüm yolları belirlenmektedir.

Dedektiflerin İlgilendiği Konular ve Hizmetler Nelerdir?

Özel dedektiflik; kurumsal ve bireysel araştırmalar yapılan bir sektördür. Bu meslekte, kurumsal çalışmalar yeni başlamıştır. İnsanların tanıdıkları dedektifler; genellikle aldatılma ve çocuk takibi gibi görevler gerçekleştirmektedir. Bu tarz aile çalışmaları halen devam etmektedir, fakat gün geçtikçe aralarına firma analizi, kurumsal denetim, pazar araştırması, borçlu tespiti gibi hizmetler eklenmiştir. Günümüzde tercih edilen hizmetler; kurumsal bazlı olmaktadır. Dedektiflik görevinde bulunan firmalar tarafından yapılan çalışmalar; eş takibi, çocuk takibi, kayıp kişi ağırlıklı olmaktadır. Şahıs takibi için ihtiyaç duyulan alanda devreye giren ekiplerle, şahıs hakkında olabilecek her türlü olumsuz ve kötü davranışlar tespit edilmektedir. Kötü arkadaş çevresine sahip olduğu belirlenen ufak yaştaki çocukların, bu sıkıntıdan nasıl kurtulacağının çözümleri üretilmektedir.

Çocuk Takibi Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Özel dedektiflik, çocuk takibi gibi detaylarına dikkat edilmesi gerekilen alanlarda, üretilen profesyonel çözümlerle devreye girmektedir. Öncelikle, çocukların bulunmuş olduğu durum belirlenmekte ve gündelik sosyal hayatını nasıl geçirdiği tespit edilmektedir. Çocukların, kötü arkadaş çevresi şeklinde tabir edilen bir sosyal ortamda yer alması durumunda, çözüm yolları ve çıkış yolu aranmaktadır. Bu konuda müşterilere danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilmektedir. Dedektiflik uygulamalarında yer alan başlıca teknikleri; sanal yöntemler oluşturmaktadır. Her insanın cebinde bulunan telefondan veya kullandığı bilgisayardan, nerede oturduğunun veya bulunduğunun tespiti yapılmaktadır. Çocuk takibi çalışmalarında, sosyal medya takibi ağırlıklı araştırmalar olmaktadır. Özellikle ufak yaştaki kız çocuklarının, sosyal medyalardan gelebilecek taciz ve cinsel içerikli saldırılara karşı tedbirler alınmaktadır.

Adres Tespiti Nasıl Yapılır?

Adres tespiti çalışmalarında, kişinin kullanmış olduğu gsm hattı, wifi kaynağı gibi internet bazlı uygulamalar kullanılmaktadır. Dedektiflik çalışma alanı üzerinde yapılan bu faaliyetler, herkes tarafından bilindik işlemler değildir. Gerçekten mağdur bulunan ve kendisine karşı suç işlenilen insanlara yardım edilmektedir. Adres tespiti, dolandırıcılık vakaları ağırlıklı yapılan çalışmadır. Özellikle, internet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığına maruz kalanlar için, IP tespiti hizmeti verilmektedir. Özel dedektiflik eğitimi alan kişiler, katıldıkları eğitimden dolayı; suçların gerçekte nasıl işlendiğini öğrenmektedir. Yıllar içerisinde gördükleri olaylar, edindikleri tecrübeler, öğrendikleri bilgiler ile; suçlu psikolojisinin nasıl olduğunu ve suçun nasıl işlendiğinin deneyimi olmaktadır. Dedektifler işlenilen suçlar ve hukuk hakkında bilgili oldukları için, öncelikle suçlu psikolojisine en yatkın davranışları tespit etmekte ve suçun odak noktasına inmektedir.

Geçmişten Günümüze Sherlock