Özel Dedektif - Dedektif



Özel Dedektif - Dedektif
Özel Dedektif - Dedektif

Özel dedektif, müşterilerin hayatlarında yardıma ihtiyaç duymuş oldukları an devreye giren ve sahip oldukları tecrübe birikimleri ile insanlara çeşitli yollardan yardımcı olan kişilerdir. Bu kişiler ile çalışılması için birçok sebep bulunmaktadır. Eş takibi, çocuk takibi, personel takibi ve araştırılması bunların en başında gelen hizmetler arasında yer almaktadır. Doğru araştırma çalışmaları ile her zaman, en doğru kararlar verilebilecek planlar hazırlanmakta ve müşterilerin akıllarında kalan her türlü şüpheler ortadan kaldırılmaktadır. Kendilerine, başkaları tarafından yalan söylendiğini düşünen kişiler, birçok sebep üzerine araştırma çalışmalarını tercih etmektedirler. Dedektif tamda bu konular üzerinden devreye girmekte ve müşterilerin akıllarında kalan her türlü soru işaretlerine yanıt vermektedir. İnsan doğasından ötürü, şüphelendiği bir konu tam olarak ortaya çıkana kadar, bu konu üzerinde ki merak ile yaşamaktadır. Bu merakın giderilmesi ve gerçekte nelerin olduğu öğrenebilmesi için,çeşitli çalışma metotları kullanılmakta ve tecrübelere dayanarak birtakım işlemler gerçekleştirilmektedir. Doğru karar alınıncaya dek her türlü çalışma devam etmekte ve tam anlamıyla başarı elde edilmektedir. 

Nasıl Dedektif Olunur?
Dedektif olmak için, öncelikle araştırma yeteneği ve zeka gerekmektedir. Karşılaşılan herhangi bir problemin karşısında, nasıl hareket edileceği, nasıl davranılması gerektiği ve konuya nasıl çözüm üretilmesi gerektiği bilinmelidir. Bunlar eğitimle veya seminerlerle olacak işler değildir. Bunlar doğuştan gelen yetenekler sayesinde olabilmektedir. Bir kişiye her ne kadar eğitim verilirse verilsin, bu kişinin yeterli kabiliyeti ve zekası bulunmuyorsa ,kesinlikle eğitimler başarısız olacaktır. Özel dedektif olmak için sadece bu iki yetenek yeterli değildir. Hukuksal bilginin bulunması, takip konularında tecrübeli olunması, doğru kararların verilmesi ve insan iletişimi veya ilişkilerinde uzman olunması gerekmektedir.Tüm bu vasıflar bir kişi üzerinde toplanmalıdır. Bunlar basit gibi görünse de, basit işlemler olmadığı için, herkes bu meslekte başarılı olmamaktadır. Tarihte ilk araştırma çalışmaları Fransa üzerinde gerçekleşmiştir. Ancak bu konuda en çok başarılı olan Fransa ülkesi değildir.

Özel Dedektiflik Nasıl Ortaya Çıkmıştır?
Dünyadaki ilk özel dedektif, günümüzdeki gibi ailevi konular üzerinden değil, hukuksal ve polisiye konuları üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. Bu konularda başarılı olduğu görülen mesleğinin, zaman içerisinde evrilmesi ve insan yaşamına uygun bir şekilde değişmesi neticesinde, günümüzde yapılan araştırma çalışmaları ortaya çıkmıştır. günümüz dünyasında gerçekleştirilen Birçok araştırma çalışması, bundan Yüzyıllar önce bile insanların merak duyduğu ve araştırmak istediği konuları arasında yer almaktadır. Bu çalışmalar daha çok merak gidermek ve akıllara takılan soru işaretlerine yanıt vermek için yapılmaktadır. 

Geçmişten Günümüze Sherlock