Özel Dedektif - Dedektif



Özel Dedektif - Dedektif
Özel Dedektif - Dedektif

Özel dedektif güvenlik ve müşteri memnuniyeti için hizmet vermektedir. Bu konuda çok sayıda hizmet seçenekleri bulunmaktadır. Hizmetlerin hepsi müşteri güvenliği ve memnuniyeti için sağlanmaktadır. Hizmetler genellikle mağdur kişilere verilmektedir. Suç olayları ile alakalı mağduriyet yaşayan kişiler için çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Çalışmaların her zaman için detaylı ve açıklayıcı bir şekilde tamamlanması ve sunulması sağlanmaktadır. Yapılan işlemlere ilişkin günlük raporlamalar hazırlanmaktadır. İşlemlerin kalitesi ve önemi açısından, bu noktada doğru teknikler kullanılmalı ve gerek duyulan her türlü işlem yapılmalıdır. Araştırma çalışmalarının esası gizlilik odaklıdır. Gizliliğe önem veren ve yapılan olayların gizli kalmasını sağlayan kişilerle anlaşmalar yapılmaktadır. Dedektif veya araştırma personellerinin gizliliği ve müşterilerin memnuniyeti ilk planlarda tutulmaktadır. Çalışmalarda ilk önce gizlilik sözleşmesi hazırlanmakta ve arkasından işlemler başlatılmaktadır. Personellerin gizliliği ve itibarı önemli olduğu kadar, müşterilerinde bu noktada itibarlarına önem verilmektedir. İtibar zedeleyici hiçbir faaliyet olmayacağına dair sözleşme hazırlanmaktadır. Hazırlanan sözleşmelerde; olayların 3. şahıslarla paylaşılmadığının ve mahkeme onayı olmadan çalışmanın hiç kimseye bahsedilmeyeceğinin onayı alınmaktadır. Ve sonrasında gerek duyulan işlemlere başlanmaktadır.

Araştırma çalışmalarında, çok sayıda teknik konu bulunmaktadır. Bu işlemleri ancak dedektif yapabilmektedir. Yani resmi kayıtlarda yetki ve izni bulunması gereklidir. Yetki ve izni bulunmayan kişilerin yaptıkları işlemleri sakıncalı olabilmektedir. Bunların önüne geçilmesi oldukça güç ve zorlayıcıdır. Bu tarz işlemler başlatılmadan önce, hizmet veren araştırmacıların güvenilirliği kontrol edilmelidir. Firmaların güvenilir olması ve konu hakkında tüm yeterliliklerinin bulunması gerekmektedir. Ülkemizde bu tarz profesyonel firmaların sayısı oldukça fazladır. Bu firmalardan, gerek duyulan hizmetler hakkında taleplerde bulunulmaktadır. Konuyla alakalı yapılabilecek tüm faaliyetler öngörülmekte ve hizmet talep eden müşterilere sunulmaktadır. Özel dedektif olabilmek için birtakım zorlu eğitimlerden geçmek ve bu başarıyı hak etmek gerekmektedir. Bu başarıyı hak eden kişiler, müşterilerinin istedikleri duruma özel çalışmalar yapabilmektedir. Bu çalışmaların nasıl başlayacağı ve nasıl devam edeceği oldukça önemlidir. Konuya ilişkin yapılabilecek detaylı araştırmalar ve faaliyetler dahilinde incelemeler yapılmaktadır. Konuyla alakalı detaylı çalışmalar başlatılmadan önce, işlemlerle alakalı istihbarat elde edilmekte ve sonra gerek duyulan işlemler başlatılmaktadır.

Araştırma çalışmalarında kesin sonuçlar elde edilmektedir. Araştırma işlemlerinin özel dedektif tarafından gerçekleştirilmesi ve tamamlanması gerekmektedir. Konuyla alakalı kapsamlı faaliyetler tamamlanmalı ve her türlü durum karşısında müşterilere tavsiyeler verilmelidir. Müşterilerin olabilecek tüm tehlike ve tehditlere karşı korunması sağlanmaktadır. Yapılan detaylı işlemlerden sonra, başarıyla faaliyete geçirilen konuların raporları ve detayları müşterilere aktarılmaktadır.

Geçmişten Günümüze Sherlock