Böcek Arama - Böcek Tarama



Böcek Arama - Böcek Tarama
Böcek Arama - Böcek Tarama

Böcek arama ve takip cihazı tespit çalışmaları için, güncel teknoloji ile hazırlanmış tespit modüllerinin kullanılması gerekmektedir. Bu çalışmalardan kesin sonuç elde edilmesi için, profesyonel ve başarılı firmalardan hizmet talep edilmesi gerekmektedir. İstanbul'da konuya ilişkin başarılı firmalar bulunmaktadır. Bunlar tüm Türkiye'ye hizmet vermekte ve tespit çalışmaları yapmaktadırlar. Türkiye'de bu çalışmalar en çok; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da talep görmektedir. Kurumsal şirketlerin yoğun bulunduğu bu bölgelerde, düzenli bir şekilde tespit çalışmaları gerçekleştirmekte ve rutin kontroller yerine getirilmektedir. Takip cihazları sadece mekan içerisinde değil, araçlarda da kullanılmaktadır. Böcek tarama için araç ve mekan içerisinde talepler olabilmektedir. Araçlarda genellikle motor kısmına yerleştirilmektedir. Motordan enerji ile görüntü veya ses elde etmektedir. Bu cihazların yaygın olarak kullanıldığı ve kolaylıkla ulaşılabilir olduğu bilinmelidir. İnternet üzerinden yapılan kısa süreli bir sipariş ile; dinleme cihazı, gizli kamera veya araç takip cihazı satın alınmaktadır. Kullanımı ve satın alınması oldukça kolay olan bu cihazlar, birçok kişinin başına sıkıntı verebilmektedir. Büyük bir güvenlik tehdidi ve yaşam tehlikesi içermektedir.

Takip cihazları, cep telefonlarına yerleştirilen sim kartları ile çalışmaktadırlar. Böcek tarama, sim kartlarının çalışırken etrafa yaydıkları frekansları tespit etmek için uygulanan bir çalışmadır. Gizli kameralar ise, termal kamera ile tespit edilmektedir. Sim kartı takılı olan cihazlar uzaktan kontrol edilmekte ve bu cihazlara talimat verilmektedir. Bunlar sadece uzaktan kontrol edilen cihazlar için geçerlidir. Harici belleğe kayıt özelliği bulunan cihazlar da vardır. Bunlar mikro kartlar ile çalışmaktadırlar. Şarj ömürleri genellikle bir hafta civarında olmaktadır. Sürekli olarak değiştirilmesi ve takip edilmesi için içinde bulunan kartın alınması gerekmektedir. Harici belleğe kayıt tutan dinleme cihazlarının tespiti için böcek arama gerekmektedir. Çalışmalardan başarı elde edilmesi için üstün ve güncel teknoloji cihazlar kullanılmalıdır. Bu cihazlar ile kısa süre içerisinde arama gerçekleştirilmekte ve sonuç elde edilmektedir. Profesyonel bir şekilde bu işlemlerin tamamlanması ortalama 2 saat sürmektedir. 200 metrekare alan içerisinde 120 dakikalık bir çalışma yapılmakta ve %100 sonuç elde edilmektedir. Çalışmanın başarılı olması için, tespit modüllerinin yeni teknolojilere uyumlu olması gerekmektedir.

Böcek arama ve böcek tespiti hizmetleri veren firmalar, müşterilerinin talep ettikleri mekanlarda ve araçlarda çalışmalar yapmaktadırlar. Öncelikle bu firmalardan randevu alınması ve daha sonra gerekli işlemlerin yapılması lazımdır. Bu çalışmalarda kesinlikle hiçbir hata ve ihmal yaşanmaması gereklidir. Olabilecek en ufak hatada, müşteriler büyük sıkıntılar yaşayabilmektedir. Bunun için dikkatli bir şekilde çalışmaların tamamlanması gereklidir.

Geçmişten Günümüze Sherlock